Tax free billeje


Hvem kan leje tax free biler?

Alle, der er bosiddende i udlandet, Grønland, Færøerne eller Island kan leje tax free billeje. Dvs. alle der har folkeregisteradresse udenfor Danmark.

Hvorfor kan vi tilbyde tax free billeje?

De specielle og fordelagtige priser skyldes, at man med folkeregisteradresse udenfor Danmark har adgang til at leje biler, hvor BookCar har betalt en nedsat registreringsafgift. Det er derfor ikke tilladt for lejere med folkeregisteradresse i Danmark at leje disse biler.

Sådan booker du en tax free bil:

Bilerne skal blot bookes direkte via vores danske reservationscenter eller via vores danske hjemmeside.

Sådan blev de skattefri biler skabt:

Hvordan kan det være at det er så fordelagtigt med biludlejning for udlandsdansker i Danmark? Det er der selvfølgelig en god grund til. I 1960’erne var der stadigvæk ikke så høje afgifter på bilerne i Danmark, men i 1970´erne og i 1980´erne begyndte afgifterne at stige markant.

Valutabiler – Tax free cars:

Den meget høje afgift gjorde, at biludlejningsbranchen i Danmark fik stor konkurrence fra biludlejningsselskaber i Tyskland og Sverige, som kunne lokke med billig biludlejning til udlandsdansker.  Det er fuldt lovligt for udlændinge og udlandsdanskere, at leje bil i andre lande og køre ind i Danmark. Danske Biludlejeres brancheorganisation var ikke tilfredse med den hårde konkurrence, så de kontaktede regeringen og løsningen på problemet blev de såkaldte valutabiler. Der er ikke betalt registreringsafgift på valutabiler, men de har danske nummerplader. Valutabiler kaldes også for tax free cars, da de jo er fritaget fra registreringsafgift.

Danmark fik sine danske kunder tilbage:

Efter reglerne om valutabiler blev indført fik Danmark de danske kunder med udenlandsk bopæl tilbage. Pludseligt kunne biludlejning for udlandsdansker i Danmark betale sig, og alternativet om at tage til Tyskland eller Sverige for at leje bil, virkede ikke længere så attraktivt. Valutabilerne kan kun lejes af udlandsdanskere d.v.s. danskere der ikke har bopæl i Danmark. Det ser ud til at billig biludlejning for udlandsdansker i Danmark er kommet for at blive, da valutabilerne har været en realitet i snart 50 år.